Rött – en av vårens stora trendfärger

Våren och sommaren 2023 är på väg att bli en av de mest färgstarka säsongerna på länge! Efter en tid där neutrala färger som beige, vitt och svart har dominerat modebilden började färgerna få en allt större plats i modevärlden förra året. Och nu, 2023 kommer färgtrenden att fortsätta. Vi har all anledning att se fram emot en riktig färgbonanza under en tid då mycket annat omkring oss kan kännas tungt.

Vid sidan av havsblått som också kommer vara en stor trendfärg under våren och sommaren 2023 ser vi bland annat solgult och lila. Men det är rött som verkligen tar plats på scenen som en av säsongens stora trendfärger.

Rött är kanske inte den mest självklara färgen att bära under den varmare årstiden eftersom vi oftast förknippar kulören med höst och vinter. Men vi påstår att den är precis lika passande för sommarhalvåret.

Våren 2023 satsar vi på en monokrom look i rött från topp till tå. Vi gillar också att matcha rött med denim och använda kulören som en accentfärg som lyser upp en hel outfit. Rött och vitt är också en populär kombination som kommer att bli lättälskad den kommande säsongen.

Denim är en annan stor trendfärg under våren och sommaren 2023 så varför inte kombinera de båda trenderna? Rött och denim passar faktiskt mycket bra ihop och vi är särskilt förtjusta i kombinationen av rosenrött och mörkare nyanser av denim den här säsongen.

Förutom de monokroma och matchade outfitsen är vi också glada över möjligheten att experimentera med färgmöten. Romantiska rutiga eller söta prickiga mönster i rött och vitt kommer säkert att bli en hit.

Det är en spännande tid för mode och trendspaning och vi är mer än redo att ta på oss våra röda plagg och visa upp vårt stilsinne den här säsongen.