Ny färg får växthuset att leva igen

Det har blivit allt mer populärt att ha uterum och växthus med en dubbel funktion. Både som en odlingsplats för grönsaker och växter och som en plats att umgås och vila i året runt. Många väljer att lägga klinker i uterummet för att få en annan atmosfär i rummet. Det finns inte någon specifik trend men de senaste åren har det varit en trend med mer brända, sobra toner och enfärgade klinkerplattor men andra väljer att gå all in i en härlig färgbonanza.

Det är inte svårt att lägga plattorna själv. Man måste bara ha en gjuten platta, inte sand och resten är en enkel process med fix och fog. Marockanskt klinker är inte en designstil utan det är materialet och tillverkningsmetoden som avgör om ett klinker är marockanskt eller inte. Plattorna tillverkas av torrpressad cement, kiselsand, marmormjöl, färgpigment och vatten och härdas utomhus, inte i ugn.

Marockanskt klinker får torka långsamt utomhus i 2-3 veckor. För att härdningsprocessen inte ska gå för fort doppas plattorna i vatten. 

Marockanskt kakel och klinker  är ett färgstarkt och livfullt tillägg till vinterträdgården och kan ta bort den trötta och grå känslan som ofta uppstår under vintermånaderna. Det ger uterummet en ny karaktär och energi och skapar en unik och stilfull atmosfär.

Att använda kakel och klinkel i uterummet är inte bara en trend, det är en livsstil. Det är en chans att skapa en unik atmosfär som får en att känna sig avkopplad och harmonisk. Färgerna och mönstren på kaklet är livfulla och energin de sprider är oemotståndlig. Klinker och kakel är också väldigt tåligt och lätt att underhålla.

Det har under årens lopp blivit en växande popularitet för marockanskt kakel. Detta vackra material har överförts till många hem över hela världen.

Placeringen av kaklet är också en viktig faktor. Det kan läggas på golvet eller användas som en accentvägg. Uterum och växthus är populära platser för kaklet då det skapar en unik atmosfär i rummet. Det är en möjlighet att sudda ut gränsen mellan ute och inne och skapa en plats för kropp och själ att vila i. Balkonger har också blivit en populär plats för marockanskt kakel, och resultatet blir alltid vackert.

Att lägga kaklet själv är inte svårt men det kräver en gjuten platta och inte sand. Fix och fog är samma princip som vid andra kakelplattor. Man lägger platta för platta tills det är klart. Valet av färg och mönster kan vara svårt, men det är också en del av charmen med marockanskt kakel. Det finns ingen rätt eller fel. Det är en fråga om personlig smak och preferens.

Marockanskt kakel är inte bara en design, det är en livsstil. Det är ett material med en unik historia och tradition och en möjlighet att skapa en plats som får en att känna sig avslappnad och harmonisk. Så om ditt uterum är vintertrött och behöver glädje och energi, överväg att bjuda in till en middag i uterummet eller växthuset.