Ge trappan nytt liv med nya trappräcken

Renovera en gammal trappa

När man renoverar eller gör om hemma är det viktigt att ta en extra titt på trappan.

Ett nytt trappräcke och ledstång kan bidra till en ny och spännande stil. Ett trappräcke och ledstång är där främst för sin funktion att ge stöd och säkerhet men också kan vara en viktig inredningsdetalj i ett rum och förstärka den stil man vill ha.

Materialet för trappräcken och ledstänger är vanligtvis trä men metall såsom stål eller aluminium blir alltmer populärt och ibland med inslag av glas.

Istället för att byta ut hela trappan kan man låta den vara kvar och byta ut trappräcke och ledstänger till något nytt för att modernisera.

Stål är elegantare eftersom det är hårdare än trä och ett tunnare stålräcke ger en lättare och luftig känsla. De flesta väljer svart eller vitt stålräcke och ledstång men andra färger är också tillgängliga.

Designen kan vara mellan stående eller liggande stänger  samt mellan en slät eller rundad ledstång vilket är en ren smaksak.

Trappräcken och ledstång

När man renoverar eller gör om hemma är det viktigt att inte glömma bort trappan och dess områden. Trappräcken och ledstänger är en viktig del av husets säkerhetssystem och är ofta det som förstärker en stil eller en inredning.

Stål är ett material som blir allt mer populärt för trappräcken och ledstänger på grund av dess hårdhet och elegant look. Det är möjligt att få stålräcken i en mängd olika färger och designs, och många väljer svart eller vitt för en minimalistisk och avskalad look.

En annan fördel med stålräcken är att de kan vara tunnare och mer smäckra än träräcken och fortfarande ge en stabil och säker känsla. Stålräcken kan också enkelt passa in på trånga ytor och ge en lätt och luftig känsla.

Vad gäller designen har man två val, antingen ett stående eller liggande räcke samt en slät eller rundad ledstång. Det är en fråga om personlig smak men det bör beaktas att liggande stänger inte är lämpliga om det finns små barn i huset då de kan klättra på dem.

Många önskar en ren och avskalad design. Men också gärna mer utsmyckade arbeten med dekorativa detaljer för den som önskar det.

Så, nästa gång du renoverar eller gör om hemma tänk på att byta ut ditt gamla trappräcke och ledstång till något nytt och spännande i stål. Du kan förändra hela rummets känsla och förstärka din önskade stil med ett elegant och säkert trappräcke.